10 september 2016
12:15

Jitex U

Referat: Älvsborg FF 1 - Jitex U

I slutändan kändes det skönt när vi pressade hemmalaget att hjälpa oss med kvitteringen i 88e minuten men totalt sett kändes detta som en förlust för denna matchen skall vi vinna. Vi är det bästa laget och vi för matchen i 70 minuter men som denna matchen visar gäller det att vara på tå i 90 minuter och att kämpaglöd ofta slår klass. Men vi börjar från början.
Vi börjar bra och de första 5 minutrarna går klart till oss med några bra lägen redan i början av matchen. Hemmalaget spelar med en hög backlinje och vi hittar ytorna bakom deras backlinje. Men hemmalaget kommer också igång och de har några duktiga tjejer längst fram som oroar med både kraft och teknik. Många av Älvsborgs bollar som slås upp på på toppforwarden hamnar dock hos vår målvakt utan några större farligheter. Det närmsta de kommer är en frispark alldeles utanför staffområdet.
Vi har som sagt hittat ytorna bakom deras backlinje och kommer runt flera gånger med inlägg som dock inte hamnar hos en för dagen grön Jitex-spelare. Men i 14e minuten hittar vi rätt till en framrusande mittfältare som bara kan sätta bredsidan till, 1-0 och det känns som det skall lossna.
Men glädjen blir inte så långvarig, när vi skall rensa bort en boll i försvaret träffar den en framrusande Älvsborgsforward och går i en båge över vår målvakt till 1-1. Olyckligt!
Men vi fortsätter spela bollen, vi har säkert 4-5 frilägen i första halvlek och dessutom inlägg från kanterna som inte hittar rätt. Redan här kunde vi avgjort matchen med lite mer skärpa. Vid ett tillfälle fångar vi upp en passning från målvakten, avancerar fram i straffområdet och placerar in 2-1. Skönt!
Vi pratar om att bara fortsätta på samma sätt, men att få mer rörelse redan innan bollen slås. Trots att vi spelat bra så har vi saknat lite rörelse utan boll i första halvlek. Och vi fortsätter ligga på i andra halvlek precis som i första, vi har ett klart övertag de första 20-25 min i andra halvlek med minst lika många frilägen som i första.
Vid ett läge har vi bollen inne och 3-1 tror vi. Men domaren hittar en hands säger han, men den enda som vi såg ta med handen i det läget var hemmamålvakten, men det blir alltså inget mål.
P g a värmen blåste domaren efter 25 min i varje halvlek för att få lite vätskepåfyllning. Och när vi kommer ut sista gången så har hemmalaget nog druckit någon riktig mirakelmedicin. Vi fortsätter i samma stil men har mattats något och Älvsborg kommer upp i två lägen som resulterar i två mål och de har vänt matchen till ledning 3-2.
Första målet skjuter deras ytterforward i magen på vår back som blir liggande, forwarden får direkt ett nytt skottläge som Emelie räddar men Älvsborg petar in returen över mållinjen även om våra tjejer tyckte Emelie höll i bollen när den sparkades in. Det andra kommer via en crossboll till samma ytterforward som kan avancera och får på ett kanonskott i första krysset. Starka individuella prestationer och bra skott.
Ca 10 min kvar och vi jagar en kvittering och med 2 minuter kvar kommer vi fram till ett inlägg som dock inte når vår spelare men vi sätter ändå press på deras back som petar bollen under egen målvakt. Väldigt skönt för oss i det läget.
Vi jagar också ett segermål, vi har ett läge men får inte fram sista tån för att peta bollen förbi en utrusande målvakt och 3-3 blir slutresultatet.
Detta är som sagt en match vi skall vinna, vi dominerar matchen i 70 minuter men lyckas inte avgöra. Det finns mycket i spelet som är positivt och som vi kan ta med oss och även att vi inte ger upp i slutet utan lyckas pressa fram en kvittering. Men tyvärr känns det ändå som en förlust. Bara att knyta näven ock komma igen nästa match hemma mot Eriksberg.